Bona lak onderhoud - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

Bona lak onderhoud

Informatief > Onderhoud

Een andere lakfabrikant waar we graag mee werken is Bona. Deze leverancier levert prachtige lakken met een matte en natuurlijke uitstraling.

Bona levert een tweetal produkten voor "dagelijkse" reiniging. Freshen Up is een kant-en-klaar watergedragen product voor het onderhoud van de meeste gelakte houten vloeren, kant-en-klaar parket en vloeren in zowel openbare gebouwen als in woningen. Zo kunt u een dof oppervlak met krassen weer een mooie glans geven en de vloer tegen slijtage beschermen. Waar de Freshen up vooral bedoeld is voor particulier gebruik is de Bona Cleaner beter geschikt voor projectgebruik in combinatie met reinigingsmachines. Bona Cleaner is een geconcentreerd licht alkalisch schoonmaakmiddel, speciaal voor het reinigen van gelakte houten vloeren en kurkvloeren. Bona Cleaner kan worden toegepast voor het regulier reinigen of voor proffesioneel machinaal gebruik.

Voor het periodieke onderhoud is er de D509 polish. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit is het aan te reden één á twee keer per jaar uw vloer te voorzien van een nieuwe polishlaag. Wanneer u  uw vloer enkele malen behandeld hebt met D509 dan is het aan te raden eerst de oude polishresten te verwijderen met Fernox parketontvetter.  U dient de vloer dan aansluitend weer te behandelen met een nieuwe laag D509. Doet u dit niet dan wordt de laagdikte polish te dik. De vloer krast dan in de polish en zal eerder vervuilen.

Terug naar de inhoud