Lecol lak onderhoud - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

Lecol lak onderhoud

Informatief > Onderhoud

Lak is van oudsher een goede afwerking. Er zijn vele soorten lak met grote verschillen in slijtvastheid en glansgraad. De tijd dat de oude polyurethaan lakken beter waren dan de huidige generatie watergedragen lakken ligt inmiddels achter ons. Tegenwoordig zijn de beste lakken polyurethaan lakken op waterbasis. Bijkomend voordeel is de veel hogere weerstand tegen verkleuring. Wij werken met de Leha Protech. Deze lak is zeer slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. De lak is verkrijgbaar in halfmat en extra matte glansgraad. Dit heeft geen invloed op de sterkte van de lak.

De afwerking bestaat uit een grondlak Leha Primer en is tweemaal afgelakt met de Leha Protech. Deze watergedragen polyurethaanlak is een projectlak met een zeer hoge slijtweerstand.
Let op: Deze lak is leverbaar in de halfmat en extra matte uitvoering. De polish V6 is dan ook
leverbaar in glans en mat. Houdt u er rekening dat u de juiste gebruikt.

Er zijn twee mogelijkheden om de vloer te behandelen:

Mogelijkheid 1: dagelijks onderhoud zelf uitvoeren, periodiek onderhoud uitbesteden.

  • U kunt de vloer stofzuigen en vochtig afnemen, ( met het produkt Leha: Clean OH 49 ) wanneer het nodig is. Om de vloer mooi te houden zult u de vloer 1 keer per 1 ½ à 2 jaar opnieuw moeten polijsten en daarna 1x een nieuwe laklaag aanbrengen. Dit kunnen wij eventueel ook voor u verzorgen.


Mogelijkheid 2: zowel het dagelijks onderhoud als het periodiek onderhoud zelf uitvoeren.


  • U kunt de vloer stofzuigen en vochtig afnemen, ( met het produkt Leha Clean OH 49 ) wanneer het nodig is. Verder dient de vloer (afhankelijk hoe intensief de vloer gebruikt wordt) 1x per 4 à 6 weken met een polish (onderhoudsmiddel) onderhouden worden. Wij raden U aan dit met het produkt Leha V6 te doen. Deze polish moet met een wisser aangebracht worden. De polish vormt een bescherminglaag voor de lak. Aangezien een watergedragen polish zoals de V6 snel droogt, is het aan te bevelen de polish snel te verwerken en met voldoende daglicht. Het tijdelijk verwijderen van meubelen is zeer aan te bevelen voor een egaal resultaat. Als u voor optie 2 kiest is het wel noodzakelijk de vloer 1x per jaar met een remover OH 45 te behandelen. Dit is noodzakelijk om oude (eventueel vervuilde) polishlagen te verwijderen. Verder raden wij u aan om vilt onder de tafels en viltdoppen onder de stoelen aan te brengen. Dit om beschadigingen te voorkomen. In plaats van de V6 polish kunt u ook de OH41 easypolish gebruiken. Deze is iets eenvoudiger op te brengen maar minder slijtvast dan de V6 polish. Deze OH41 easy polish is er in glanzend en extra mat.


Terug naar de inhoud