Tapis op vloerverwarming - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

Tapis op vloerverwarming

Informatief > Vloerverwarming
De tradionele parketvloer is technisch gezien absoluut een goede keuze voor het gebruik met vloerverwarming. In dit geval wordt er een ondervloer van eiken mozaiek van 8 mm. dik aan de cementdekvloer geplakt. Hierop wordt dan weer een massieve toplaag tussen de 6,3 en de 9,5 mm. verlijmd en vernageld. Vervolgens worden al deze gaatjes gevuld en de gehele vloer geschuurd. Als laatste word de vloer gelakt of geolied en u heeft een vloer voor het leven. De levensduur van een tapisvloer is ongeveer 60 - 120 jaar.

De beste argumenten voor deze tradionele of tapis methode zijn het onbreken van loopgeluiden, vering en werking. Het is met deze methode dan ook goed mogelijk om een patroonvloer zoals een visgraat te maken. Deze vloeren worden normaal gesproken gelegd op een spaanplaat ondervloer van 12 mm. dikte. Eiken mozaïek is echter veel stabieler en geeft de warmte beter door en vanwege deze eigenschappen kiezen wij dan ook uitsluitend voor een eiken ondervloer. Hoewel dit een perfect systeem is zijn de iets hogere kosten een nadeel, eiken mozaïek is duurder dan spaanplaat en de lijm moet flexibel blijven. Ook dit betekend een iets duurdere lijm. Normaal gesproken moet rekenen met een meerprijs van totaal € 7,= per vierkante meter ten opzichte van een tapisvloer die niet op vloerverwarming ligt.

Let op: Het leggen van een tapisvloer is vakwerk en erg arbeidsintensief. Houdt u rekening dat het leggen een volle week in beslag neemt. Uiteraard is een vakman cruciaal. U koopt een halffabrikaant, een pallet eiken strookjes, een eiken ondervloer en heel veel lijm en de parketteur moet hier ter plekke een vloer van maken. wij hebben deze specialisten in vaste dienst en besteden dit soort vloeren dan ook absoluut niet uit.
Terug naar de inhoud