VL96 onderhoud - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

VL96 onderhoud

Informatief > Onderhoud

Lecol is de fabrikant van de VL95, VL96 en de VL97 vloerolie. Deze olie wordt doorgaans maar één keer aangebracht. Slechts bij een paar toepassingen zoals kopshout, waarbij de vloer sterk zuigt, is een tweede laag nodig. Na enkele weken dient de vloer nabehandeld te worden met OH-25 conditoner. Meestal wordt de vloer met de OH-25 onderhouden waarbij het een olievloer blijft, het is echter ook mogelijk de vloer na te behandelen met step-stop, een vloeibare was.

Voor normaal huishoudelijk gebruik is de OH25 de aanrader. De vloer blijft mooi mat en kan gedweild worden met de OH23 Natural Soap. Deze zeep laat iedere dweilbeurt een laagje voedende zeep achter waardoor de vloer minder snel vervuild. Dweilt u erg vaak, bijvoorbeeld elke dag in verband met huisdieren dan zou de laag zeep al snel te groot worden. In dit geval kiest u voor de OH49 clean, een mild schoonmaakmiddel.
In projecttoepassingen wordt de OH36 vaak toegepast. Deze vloeibare anti-slip was moet met een boenmachine ingepoetst worden en is arbeidsintensiever. Deze afwerking wordt alleen gebruikt bij extreme belastingen zoals kantine's, aula's of dansvloeren.

TIP: De VL96 olie is in vele kleuren leverbaar. Het benodigde onderhoudsmiddel OH25 echter alleen in naturel en wit. Om de kleuren helder te houden is het mogelijk de OH25 te mengen met maximaal 25% VL96 kleurolie. Op deze manier krijgt u een onderhoudsolie op maat.

BELANGRIJK:
Het staat in de instructie en op de bussen onderhoudsolie en is echt belangrijk: doeken en schijven die verzadigd zijn met onderhoudsolie altijd in water leggen of verbranden. Bij droging onstaat wamte waardoor doeken en schrijven spontaan kunnen ontbranden. Dit is niet overdreven en erg belangrijk!

Terug naar de inhoud