Woca onderhoud - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

Woca onderhoud

Informatief > Onderhoud

WOCA Natuurzeep wordt gebruikt voor de regelmatige reiniging en bescherming van alle hout in huis. Natuurzeep Naturel wordt gebruikt voor de donkere houtsoorten, terwijl Natuurzeep Wit gebruikt wordt om de lichte tint van lichte vloeren intact te houden door deze te voorzien van extra witpigment. Natuurzeep wordt ook gebruikt als basisbehandeling van naaldhout.

Resultaat
Een schoonmaakbeurt met Natuurzeep verwijdert het vuil van het hout en voorziet het oppervlak tegelijkertijd van een beschermende slijtlaag. Daarom is Natuurzeep zowel reinigend als verzorgend. Dankzij deze eigenschap is Natuurzeep ook ideaal als basisbehandeling van naaldhouten oppervlakken, wanneer u een zeepbehandeling in plaats van een oliebehandeling kiest.

Gebruiksaanwijzing

Normaal vloeronderhoud: 1:40 mengen met water. (Eerste onderhoud 1:20).
Klik hier
voor een duidelijke onderhoudsinstructie. Wij adviseren het gebruik van een goede swepmop voor het wissen van de vloer.

Basisbehandeling (Scandinavische methode, alleen bij massief naaldhout): 1:1 mengen met water, ruim opbrengen en in het hout masseren met een witte handpad. Behandeling met tussenpozen herhalen tot het hout verzadigd lijkt. Regelmatig onderhouden met verdunde natuurzeep, volgens geldende instructies.

Nabehandeling n
iet nodig.

Reiniging en onderhoud
Bij elke schoonmaakbeurt wordt de oude zeeplaag tegelijkertijd met het vuil verwijderd en vervangen door een nieuwe, beschermende zeeplaag.

Voor reiniging en onderhoud van alle hout
Ideaal als basisbehandeling voor naaldhout
Geschikt voor kinderspeelgoed
Woonbiologisch aanbevolen

Verpakking: 1 l, 2,5 l en 5 l
Verbruik: 320-400 m2/l
Verkrijgbaar in: naturel, wit en grijs

Wanneer u merkt dat de vloer water opneemt dan is de vloer toe aan extra onderhoud. In dit geval is uw vloer niet meer geheel verzadigd met olie en heeft onderhouds olie nodig om weer verzadigd te raken. Klikt u hier voor een duidelijke instructie.

Soms raakt een vloer achter qua onderhoud. Dit uit zich in vlekken en vervuiling van de vloer. In dit uitzonderlijke geval is het mogelijk de vloer te reinigen met intensiefreiniger en opnieuw te behandelen met olie. Klikt u hier voor een duidelijke instructie.

TIP: Wanneer uw vloer net behandeld is met Woca olie is deze niet waterbestendig. Zeker na het schuren en bij een nieuwe vloer wordt de vloer verzadigd met enkele liters olie. De oplosmiddelen in deze olie zorgen ervoor dat water de eerste drie weken witte vlekken achterlaat. Dit is normaal en eenvoudig op te lossen. Neemt u na deze periode van drie weken een droge doek en u poets met de zeep puur op de doek deze vlekken eenvoudig weg. U kunt hierna de vloer gewoon dweilen met de zeepolpossing en de vlekken zullen niet meer verschijnen.


Terug naar de inhoud